BejelentésVátkai Zoltán GOSHIN - RYU Önvédelem
ERŐ és NEM ERŐSZAK

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Szavazás
Nevem Vátkai Zoltán  

Születtem 1963. június 1-én, Gyulán.

Sportmúltam:

Óvódás koromban talajtornáztam, melyet az általános iskola alsó tagozatában is folytattam.

Felsősként kézilabdáztam és 1977. májusában ismerkedtem meg a harcművészettel Békéscsabán, melyet azóta is művelek.

Versenyzőként elért eredményeim:

Ifjúsági: 3x magyar bajnok, 2x Európa 2x Világ kupa

1983-ban sikerült kijutnom és bemérkőznöm az ausztriai profi karatésok közé. 6 éven keresztül veretlen voltam, félnehéz súlyban örökös ausztriai bajnok vagyok.

Profi válogatottként 53 nemzetközi profi versenyen vettem részt, ebből 48 arany, 4 ezüst, 1 bronzérmet sikerült megszereznem.

1992-ben a Profi Karate súlycsoport nélküli Világbajnokságon megszereztem a világranglista első helyét.

Amiért a versenyzést abbahagytam, és amire az életemet feltettem az, hogy a tanult stílusokból, valamint a versenyzésből szerzett tapasztalatok alapján kidolgoztam egy önálló önvédelmi rendszert, melynek a neve Goshin-ryu (Önvédelmi irányzat).

Magyarországon több tanítványom van, de nemzetközi szinten szeretném megismertetni, elismertetni az önvédelmi irányzatomat.

 

 

 

BUDO - HARCMŰVÉSZET

 

GOSHIN – RYU

                                                 ( Önvédelmi – Irányzat )

 

„Erő és NEM ERŐSZAK!”

 

Az erős emberek különböző formájú versengései, mutatványai feltételezhetően egyidősek magával az emberiséggel. Vitathatatlan tény, hogy a régi időkben visszanyúló különböző önvédelmi iskolák - „művészetek” - között nagy a különbség, hiszen nem egynek a célja éppen az ellenfél harcképtelenné tétele, sőt megölése volt.

 

A Japán birodalom egyesítéséig több mint 2000 esztendőnek kellett eltelnie és a hatalomért folyó harc alakította az ügyességről és erejükről híres szamurájok rendjét. A fegyverrel, többnyire karddal vívott küzdelmet azonban végül is puszta kézzel vívott közelharc döntötte el. Ennek következtében egyre nagyobb jelentősége lett a harcosok ügyességének és technikai felkészültségének.

A fegyelem, a tisztelet, a becsület és az erkölcs az, amelyek hozzásegítenek az önvédelmi művészet elsajátításához.

Az Aikido - a harmónia szellem útja - és a Kyokushin - találkozás a végső igazsággal - stílusból alakult és fejlődött ki a Goshin-Ryu önvédelmi rendszer. Ez egy életfelfogás, ahol a fegyelem és az erkölcsi érték bír a legnagyobb fontossággal, egyszóval teljes az elkötelezettség.

 

 

A Goshin-Ryu önvédelmi stílus, mely öt részből tevődik össze:

n   Karate alapjai. Önvédelmi alapok.

n   Formagyakorlatok.

n   Összetett önvédelmi gyakorlatok.

n   Fegyverek használata és ellen védekezés.

n   Töréstechnika.

 

 

 

Nagy megmérettetés

 

 

Goshin-Ryu önvédelmi irányzatnak a nemzetközi elismerése miatt szükséges egy olyan, nem mindennapi teljesítmény bemutatása, amely világszerte egyedülálló és bemutatja az önvédelmi irányzat erejét és hatékonyságát.

Bikaviadal keretén belül puszta kézzel megküzdeni egy felbőszített viador bikával. A küzdelemben az általam kidolgozott stílus elemeit felhasználva törekszem a támadásban lévő bika legyőzésére.

Jelenleg Magyarországon több alkalommal (150x) sikeresen taglóztam le puszta kézzel vágóhídon vágómarhákat, melynek tanulmányi céljai voltak, ez által bizonyítottam a stílusomnak és önmagamnak is, hogy képes vagyok egy ilyen nagy erejű és nagyságú állat legyőzésére.

Többször tanulmányoztam a viador bikákat, már kialakítottam ellenük egy küzdő kombinációt, melyet a nagy nyilvánosság előtt szeretnék bemutatni, hiszen csak ez által tudom a stílusomat népszerűsíteni és elfogadtatni a világgal. A viadalszervezés alatt van. Mexikóban, lehet ezt végrehajtani. A legnagyobb probléma az, hogy jelenleg nincs szponzor, aki anyagilag támogatná, ezért önerőből történik, egy kicsit lassan, de a cél a viadal, és az önvédelmi stílusom elismertetése mindenek felett.

KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET!  

                                         

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!